Van Gaal maakt Costa Rica niet wijzer

3 juli 2014 om 10:09 door ANP
Van Gaal maakt Costa Rica niet wijzer

Met een camera in de hand arriveerde Bora Milutinovic woensdag op de training van Oranje. De voormalige bondscoach van Costa Rica had zich de moeite kunnen besparen. Hij werd niets wijzer van de oefensessie.

Louis van Gaal bewaart zijn plannen voor de kwartfinale nog even voor zichzelf. Op een besloten training donderdag in Salvador oefent hij waarschijnlijk met zijn beoogde basisploeg voor de krachtmeting met de verrassing van het toernooi.

Dan zal duidelijk worden of Daley Blind zaterdag opnieuw Nigel de Jong gaat vervangen. De geblesseerde krachtpatser van AC Milan liet zich even zien op het complex van Flamengo. Zijn gekwetste lies was zwaar ingepakt. Voor hem is het WK na vier duels voorbij. Leroy Fer hoopt nog wel in actie te komen in Brazilië. Hij revalideert nog van een liesblessure.

Van Gaal gaat niet alleen een vervanger voor De Jong aanwijzen. De bondscoach moet ook beslissen of hij zijn ploeg opnieuw met twee spitsen laat beginnen. Het defensieve Costa Rica vraagt mogelijk ook om een speelwijze met Arjen Robben en Memphis Depay op de flanken en Robin van Persie in het centrum van de aanval.

Onduidelijk is ook nog of Daryl Janmaat aan zijn twintigste interland mag beginnen. De rechtsback van Feyenoord moest tegen Mexico plaatsmaken voor Paul Verhaegh, die geen geweldige indruk maakte.

De ervaren Milutinovic borg zijn camera al snel weer op tijdens een ontspannen training. De 69-jarige Serviër leidde behalve Costa Rica ook Mexico, Verenigde Staten, Nigeria en China op een WK. Alleen de Braziliaan Carlos Aberto Parreira was ook met vijf verschillende landenploegen op een WK actief.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d