Tennisster Hogenkamp naar hoofdschema Bastad

14 juli 2014 om 17:10 door © 2014 ANP
Tennisster Hogenkamp naar hoofdschema Bastad

BASTAD (ANP) - Tennisster Richel Hogenkamp kan zich opmaken voor het hoofdtoernooi van het Zweedse Bastad. De 22-jarige Nederlandse versloeg maandag in de laatste ronde van de kwalificaties Gioia Barbieri uit Italië na drie sets: 1-6 6-3 6-4. Eerder op maandag won Hogenkamp eveneens in drie sets van een andere Italiaanse; Maria-Elena Camerin: 6-1 4-6 6-4.

Mogelijk krijgt Hogenkamp in het hoofdschema gezelschap van Arantxa Rus. Zij versloeg in de eerste ronde van de kwalificaties de thuisspeelster Fanny Ostlund met 6-4 6-3. In de laatste ronde van de kwalificaties speelt ze later op maandag tegen Tereza Martincova uit Tsjechië.

Indy de Vroome redde het niet. Zij ging onderuit tegen de Tsjechische Eva Birnerova: 5-7 6-3 3-6.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d