Rui Costa vanwege longontsteking uit de Tour

22 juli 2014 om 09:35 door © 2014 ANP
Rui Costa vanwege longontsteking uit de Tour

CARCASSONNE (ANP) - De Portugese renner Rui Costa gaat dinsdag niet meer van start in de 16e etappe van de Ronde van Frankrijk. Bij de regerend wereldkampioen is tijdens de rustdag bij onderzoek in een kliniek in Pezenas een longontsteking vastgesteld. Dat heeft zijn ploeg Lampre Merida laten weten.

Rui Costa had al een aantal dagen last van bronchitis, maar dat werd met succes behandeld met antibiotica. Op de rustdag voelde hij zich echter niet fit waarna door de teamarts tot een onderzoek werd besloten. Rui Costa wilde nog wel door, maar dat was volgens zijn ploeg in deze toestand niet mogelijk.

Hij stond 13e in het algemeen klassement op 12.57 van geletruidrager Vincenzo Nibali.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d