Nibali wint zware Vogezenetappe en pakt geel

14 juli 2014 om 18:11 door © 2014 ANP
Nibali wint zware Vogezenetappe en pakt geel

LA PLANCHE DES BELLES FILLES (ANP) - De Italiaan Vincenzo Nibali heeft maandag met een zege in de tiende etappe van de Ronde van Frankrijk de gele trui heroverd. De coureur van Astana was de sterkste in de 161 kilometer lange zware bergetappe door de Vogezen en kwam solo aan in La Planche des Belles Filles.

Nibali neemt de trui over van de Fransman Tony Gallopin, die het tempo van de pure klimmers niet bij kon houden en bijna 5 minuten moest prijsgeven. De winst in de laatste etappe voor de eerste rustdag leek lang naar Joaquim Rodriguez te gaan. De Spanjaard zat in de ontsnapping van de dag en had een aardige marge op de slotklim, maar werd vlak voor het ingaan van de slotkilometer bijgehaald door Nibali.

Op 15 seconden van de Italiaan, die zijn tweede ritzege in deze Tour boekte, eindigde Thibaut Pinot als tweede. De Spanjaard Alejandro Valverde kwam 5 seconden later als derde over de meet. Bauke Mollema moest meer dan een minuut prijsgeven en eindigde als 12e.

De Tour verloor onderweg Alberto Contador. De Spanjaard gaf op na een zware valpartij. In het klassement is Richie Porte de naaste belager van Nibali. De Australiër heeft een achterstand van 2.23 minuut. Mollema is tiende op iets meer dan 4 minuten.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d