Foto's: Weltmeister Duitsland gehuldigd in Berlijn

15 juli 2014 om 14:37 door Dagblad Metro en ANP

Berlijn is dinsdag massaal uitgelopen om het Duitse nationale voetbalelftal te kunnen huldigen dat terugkeerde uit Brazilië met de wereldbeker. Enkele honderdduizenden fans verzamelden zich in de straten van de hoofdstad en bij de Brandenburger Tor.

De 'Mannschaft' kwam dinsdagmorgen met ruim een uur vertraging aan op luchthaven Tegel. Aanvoerder Philipp Lahm kwam als eerste het vliegtuig uit, met de trofee in de armen. De kampioensploeg van bondscoach Joachim Löw begon vervolgens aan een triomftocht door de stad die eindigde met een huldiging op een groot podium voor de Brandenburger Tor. Alle spelers kwamen aan de beurt om zich te laten bejubelen.

Bondscoach Löw kreeg lofzangen over zich heen: ''Het was een lange weg naar de titel en ook een waanzinnig zware. Maar zonder jullie stonden we hier niet. We zijn allemaal wereldkampioen'', sprak de beduusde bondscoach de vele duizenden fans toe.

De meeste van zijn spelers waren heel wat uitbundiger op het podium, met Bastian Schweinsteiger als een van de aanjagers: ''Ongelooflijk hoeveel mensen er zijn gekomen. Het is werkelijk genieten. Zoals we hier in Berlijn worden bejubeld, heb ik in München nog niet meegemaakt'', zei de middenvelder van landskampioen Bayern München.

De populaire Duitse zangeres Helene Fischer sloot de huldiging af met haar hit 'Atemlos durch die Nacht'. Voor de wereldkampioenen de aanzet tot een polonaise. Daarna ontrolden ze een groot banier met de tekst: 'Dank je wel fans. De vierde ster is van ons', verwijzend naar de vierde wereldtitel voor Duitsland.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d