Feyenoord blijft zoeken naar vervanger van Pellè

21 juli 2014 om 09:38 door Job Halkes
Feyenoord blijft zoeken naar vervanger van Pellè

Feyenoord hoopt op korte termijn een nieuwe spits naar De Kuip te halen. Daarbij wordt het meest de naam van publiekslieveling John Guidetti genoemd als opvolger van Graziano Pellè, die De Kuip verruilt voor een avontuur in Engeland. Een aantal pogingen om Bas Dost over te nemen van VfL Wolfsburg is op niets uitgelopen.

Sommige fans hoopten gisteren op de open dag in De Kuip dat Guidetti als een verrassing uit de helikopter zou komen, maar dat gebeurde niet. Toch waren de publieke belangstelling en het gejuich er niet minder om. De selectie, onder aanvoering van de kersverse trainer Fred Rutten, werd in een stampvolle Kuip op zijn Rotterdams verwelkomd door ruim 42.500 supporters. Van de huidige selectie ontbraken alleen Jordy Clasie, Terence Kongolo en Stefan de Vrij. Dit drietal meldt zich de komende week weer op de club en geniet nu nog van een vakantie na het succesvol verlopen WK in Brazilië. Al is het onduidelijk of De Vrij dat daadwerkelijk gaat doen. Zijn naam wordt steeds vaker in verband gebracht met die van Louis van Gaal's Manchester United. De club uit de Premier League zou 12 miljoen euro over hebben voor de verdediger, die nog een jaar onder contract staat.

Tijdens de open dag kwam wel de pas gecontracteerde Khalid Boulahrouz uit de helikoper. De verdediger keek zijn ogen uit in De Kuip. Hij liet de fans weten dit seizoen voor een goed resultaat te gaan. Ook voor Rutten was de helikoptervlucht uniek, ondanks zijn rijke ervaring als trainer. "Het is echt een geweldige ervaring om zo het stadion binnen te komen, zo fantastisch." Hij prees het trouwe legioen. "De afgelopen weken heb ik als erg goed ervaren. We gaan onze stinkende best doen om er een geweldig seizoen van te maken." Assistent-trainer Giovanni van Bronckhorst was afwezig, omdat hij de komende tegenstander in de voorronde van de Champions League, het Turkse Besiktas, ging bekijken.

De verkoop van de spelers heeft er wel voor gezorgd dat Feyenoord er financieel weer wat gezonder voorstaat. Waar een aantal jaren geleden het eigen vermogen 30 miljoen in de min was, staat er nu een plus onder de streep door de verkoop van Bruno Martins Indi, Pellè en Daryl Janmaat. Hoeveel de club daarvan weer gaat herinvesteren is nog onduidelijk.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d