Aanval blijft uit in overgangsrit

21 juli 2014 om 09:41 door Luc Wierts
Aanval blijft uit in overgangsrit

De overgangsetappe naar Nîmes kon er een worden met kansen op waaiers. Maar echte mogelijkheden op een aanval voor de Belkin-ploeg bleven uit. Desondanks was het voor de klassementsrenners als Bauke Mollema en Laurens ten Dam door de hevige regen nauwelijks een dag om bij te kunnen komen.

Laurens ten Dam kwam met een beter gevoel uit de Alpen dan kopman Bauke Mollema. Ten Dam kon op de slotklim naar Risoul zaterdag nog even versnellen en finishte op 1.07 van ritwinnaar Rafal Majka, zo'n veertig seconden achter geletruidrager Vincenzo Nibali. Die pakte net als een dag eerder, toen hij bovenop Chamrousse de beste was, tijd op al zijn concurrenten.

Bauke Mollema had gemengde gevoelens. De kopman van Belkin moest zaterdag veel tijd toegeven op de mannen die voor hem in het klassement staan. Hij finishte pas op 2.40 van Majka en verloor vooral op Tejay van Garderen en Jean-Christophe Peraud. "De benen waren niet goed genoeg om mee te gaan", gaf hij toe. "Ondanks dat ik zevende blijf in de stand, heb ik slechte zaken gedaan. Ik weet niet wat de reden is voor de tegenvaller."

De vlakke etappe van gisteren was op papier nog een moment voor de renners van Belkin om iets te proberen, zoals ze dat vorig jaar in de Tour deden. "We hadden waaiers verwacht, maar helaas stond er niet voldoende wind", zei Mollema. Boom beaamde dat het plan van de ploeg was om de boel in gang te trekken. Twee keer leken waaiers te ontstaan, maar het bleek loos alarm. "Het was jammer dat er geen wind was, maar nu hebben we een rustdag en dat is lekker." Door de regen werd de slotfase nog nerveus. "Ik ben blij dat we er goed doorheen zijn gekomen", zei Ten Dam.

De klimmer is gestegen naar de negende plek en kijkt al vooruit naar het Pyreneeëndrieluik dat morgen na de rustdag begint. "Ik hoop dat ik me nu kan handhaven. Vorig jaar waren de laatste drie dagen te veel voor me. Ik hoop dat het nu anders is."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d