WK 2014: Spanje - Nederland in beeld

14 juni 2014 om 10:10 door Metro redactie

Oranje is het WK begonnen met een 1-5(!) overwinning op wereldkampioen Spanje. Niemand in het land had verwacht dat de mannen van bondscoach Louis van Gaal tot zoiets in staat waren, maar het gebeurde vrijdagavond wel in Salvador. Voor de mensen die nog altijd denken dat ze dromen, is de wedstrijd hier terug te beleven in foto's, beelden en geluid.

Spanje kwam nog wel op voorsprong na een discutabel gegeven strafschop. Xabi Alonso tekende voor 1-0. Robin van Persie zorgde met een prachtige kopbal voor 1-1. Na rust was het Arjen Robben die Oranje al snel op 1-2 bracht. Nadat Stefan de Vrij voor 1-3 tekende was Spanje gezien. De regerend wereldkampioen wist niet waar het het zoeken moest en Oranje liep via opnieuw Van Persie en opnieuw Robben uit naar 1-5. En dat had zelfs meer kunnen zijn.

Voor de liefhebber van het radiocommentaar van Jack van Gelder (en collega Ronald van der Geer), deze zijn hier terug te vinden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d