Foto's WK: Oranjeplein in Salvador druppelt vol

13 juni 2014 om 15:58 door Dagblad Metro en ANP

In Salvador druppelt het Oranjeplein langzaam vol. Rond 10.00 uur Braziliaanse tijd (15.00 uur Nederlandse tijd) stonden op het Terreiro de Jesus in de oude binnenstad enkele honderden Nederlanders te genieten van de zon, muziek en alcoholische versnaperingen. Het Oranjeplein ging een uur later dan gepland open, omdat de opbouw van het podium vertraging had opgelopen.

De Supportersclub Oranje verwacht dat ongeveer 3500 tot 4000 Nederlanders op het Oranjeplein zullen verzamelen in de aanloop naar de eerste WK-wedstrijd van het Nederlands elftal, tegen Spanje. Die confrontatie in de Arena Fonte Nova van Salvador begint om 16.00 uur plaatselijke tijd (21.00 uur in Nederland).

Het was de bedoeling dat het Oranjeplein al om 08.00 uur zou opengaan, maar de Brazilianen bleken nog niet zo ver te zijn met de opbouw. Een uurtje later kon de muziek alsnog aan. Terwijl de Nederlanders op het intieme stadsplein een feestje vieren, gaat de bouw overigens gewoon door. Een drumband uit Salvador trakteerde de Oranjefans op een swingend optreden.

Zoals bij alle voorgaande toernooien blijkt het oranjelegioen ook in Brazilië bijzonder populair. Diverse cameraploegen lopen over het plein om de bont uitgedoste Hollanders vast te leggen. Eén knappe Braziliaanse presentratrice werd door de organisatie op het podium uitgeroepen tot 'Miss Holland'. Met een oranje sjerp om haar bovenlijf bracht ze dat nieuws trots over op de Braziliaanse televisie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d