WK 2014: Volledig programma Oranje op weg naar Brazilië

20 mei 2014 om 10:51 door Jurgen van der Hoeven
WK 2014: Volledig programma Oranje op weg naar Brazilië

Nog iets meer dan drie weken en dan start voor het Nederlands elftal het Wereldkampioenschap voetbal in Brazilië. Oranje treedt op 13 juni aan tegen regerend wereldkampioen Spanje. Tot die tijd bereidt Oranje zich onder meer in Portugal voor op het eindtoernooi. Het precieze programma tot aan de aankomst in het Zuid-Amerikaanse land vind je hieronder.

Oranje begint op dinsdag 20 mei aan het tweede deel van de voorbereiding op het WK. Bondscoach Louis van Gaal vliegt met zijn selectie, die uit 26 spelers bestaat, naar Portugal voor een trainingskamp van 8 dagen.

Van Gaal neemt de internationals in Zuid-Europa een week onder handen. Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Jeremain Lens sluiten dinsdag als laatste internationals aan bij Oranje. Vier man uit de voorlopige selectie van 30 spelers gaan niet mee naar Portugal. Van Gaal heeft Karim Rekik, Jean-Paul Boëtius, Quincy Promes en Tonny Vilhena voorlopig bij Jong Oranje gestald. De bondscoach moet uiterlijk 2 juni zijn definitieve selectie van 23 man inleveren.

  • 20 mei t/m 27 mei - Trainingskamp Lagos (Portugal)
  • 29 en 30 mei - Trainingskamp Rotterdam
  • 31 mei - Oefeninterland Nederland - Ghana (20:30 uur, De Kuip)
  • 1 t/m 3 juni - Trainingskamp Alkmaar
  • 2 juni - Bekendmaking definitieve selectie
  • 4 juni - Oefeninterland Nederland - Wales (20:30 uur, Amsterdam ArenA)
  • 5 juni - Vertrek naar Rio de Janeiro (20:45 uur, Luchthaven Schiphol)
  • 6 juni - Aankomst Rio de Janeiro (05:30 uur)


 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d