‘Roommates’ missen ADO

7 april 2014 om 07:00 door Sander Schomaker
‘Roommates’ missen ADO

Daley Blind en Ricardo van Rhijn liggen bij elkaar op de kamer bij Ajax en zijn na een gele kaart tegen Vitesse (1-1) allebei geschorst voor de mogelijke kampioenswedstrijd.

Schorsing
Daley Blind speelde de afgelopen tien wedstrijden bij Ajax in de wetenschap dat zijn volgende gele kaart hem een schorsing zou opleveren en gisteren tegen Vitesse was het zover. Vlak voor rust zette Blind bij de middenlijn veel te laat een sliding in op de uitgebroken Renato Ibarra. Scheidsrechter Björn Kuipers bestrafte de Ajacied terecht met een gele kaart. Daarmee is Blind, die de afgelopen 23 Eredivisieduels van Ajax in de basis begon, uitgerekend geschorst voor de mogelijke kampioenswedstrijd tegen ADO Den Haag van volgende week in de ArenA.
”Het was geen slim moment”, treurt de Ajacied na afloop. ”Maar wel een duur moment. Het is vreselijk balen dat ik er nu in de kampioenswedstrijd niet bij ben. We moeten maar gewoon winnen, dan ben ik er op het feestje weer bij. En als Feyenoord trouwens wint bij PSV, dan kan ik alsnog de kampioenswedstrijd meedoen. Maar ik ga niet hopen dat Feyenoord wint van PSV, laten wij nou maar zo snel mogelijk kampioen worden.”

Overtuigend
Een logische opmerking van Blind, want zo overtuigend was Ajax gisteren nou ook weer niet. Vooral voor rust werden de Amsterdammers bij vlagen zoek gespeeld door de club, die de afgelopen week alleen maar slecht in het nieuws was geweest door de affaire-Merab Jordania.
”Klopt, de eerste helft hadden we het moeilijk. We maakten het veld veel te groot. Vitesse had een paar goede kansen en gelukkig pakte Jasper Cillessen een aantal goede ballen. De trainer was best boos in de rust. Hij heeft ons duidelijk gemaakt dat we veel compacter moesten spelen en dat hebben we in de tweede helft ook gedaan.”

Vreemd
Vreemd genoeg leken de Vitesse-fans het belangrijker te vinden dat Ajax geen kampioen zou worden, dan dat hun eigen ploeg het goed deed. Toen op het scorebord in beeld kwam dat Feyenoord voor stond tegen RKC, gingen de thuisfans massaal juichen. Terwijl Feyenoord toch de belangrijkste concurrent is voor de belangrijke tweede plaats op de ranglijst.
”Buiten Amsterdam, is niemand voor Ajax in Nederland”, lacht Blind om het provinciale gedrag van de Arnhemse fans. ”Zij zijn meer met ons bezig dan met zichzelf, dat was wel opvallend.”

Woedend
Doordat scheidsrechter Kuipers ook Ricardo van Rhijn een gele kaart gaf, is ook die Ajacied geschorst voor de kampioenswedstrijd tegen ADO. Over die kaart was heel Ajax woedend, omdat Vitesse-speler Piazon een kopstoot leek te maken. ”Blijkbaar kan je je dan beter op de grond laten vallen”, legt Blind uit. ”Piazon gaf volgens mij gewoon een kopstoot. Als Ricardo zich had laten vallen had Piazon waarschijnlijk rood gekregen en omdat hij blijft staan en de tegenstander niet wil naaien, krijgt hij een gele kaart. Dat vind ik heel raar en een beetje slordig.”
Toevallig zijn Blind en Van Rhijn ‘roommates’ bij Ajax. ”We liggen inderdaad bij elkaar op de kamer en we hebben er al over gesproken wat we zouden doen als we geschorst zouden zijn bij de kampioenswedstrijd. We hebben nu afgesproken dat we gewoon onze kicksen en ons tenue-tje aandoen en na de wedstrijd een sliding maken, zodat we toch een vies broekje hebben.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d