Drie Spanjaarden in halve finales Casablanca

11 april 2014 om 21:55 door © 2014 ANP
Drie Spanjaarden in halve finales Casablanca

CASABLANCA (ANP) - De kans is groot dat het tennistoernooi van Casablanca een Spaanse winnaar krijgt. Met Marcel Granollers, Guillermo Garcia-Lopez en Roberto Carballes Baena hebben drie spelers uit het Zuid-Europese land zich vrijdag in Marokko geplaatst voor de halve finales, waarin de Argentijn Federico Delbonis de gezamenlijke vijand is.

De als vierde geplaatste Granollers is op basis van de wereldranglijst de titelfavoriet. Hij versloeg zijn landgenoot Pablo Carreño Busta (6-7 (4) 6-3 6-0) en treft zaterdag de als zesde ingeschaalde Delbonis, die afrekende met de Roemeen Victor Hanescu (7-6 (5) 6-3).

De andere halve eindstrijd gaat tussen de als achtste geplaatste Garcia-Lopez en de verrassende qualifier Carballes Baena, die te sterk was voor de Rus Andrej Koeznetsov (6-4 6-2). Zijn landgenoot versloeg de Fransman Benoît Paire: 7-5 7-6 (4).

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d