Bauke Mollema: Ik ben gebaat bij een slopende wedstrijd

22 april 2014 om 09:32 door Luc Wierts
Bauke Mollema: Ik ben gebaat bij een slopende wedstrijd

Bauke Mollema eindigde in de Amstel Gold race als beste Nederlander op de zevende plek. "Dit is mijn plek, denk ik", zei de kopman van Belkin. Deze week krijgt hij in de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik nog twee kansen om het beter te doen. "Ik weet niet of die koersen me beter liggen dan de 'Amstel'. Het is niet zo dat ik die wedstrijd nodig heb om beter te worden. De vorm is goed, die moet ik de rest van de week zo houden."

In de Amstel Gold Race zette de 27-jarige kopman alle kaarten op de slotklim op de Cauberg, ook al hoopte ploegleider Merijn Zeeman vooraf dat ze vlak voor de slotklim al iets hadden kunnen doen. Daar bleken andere renners echter beter, met name Philippe Gilbert die ver boven de rest uitstak en solo naar de finish reed. "Ik werd perfect afgezet door de ploeg en begon in het wiel van Gilbert aan de Cauberg. Toen hij versnelde, kon ik niet volgen", luidde Mollema's eindoordeel.

De Nederlander liet afgelopen jaar in de Tour zien dat hij op de lange klimmen als een van de besten mee omhoog gaat. Misschien dat de hellingen in de Ardennen hem deze week dan nog beter liggen dan die in Zuid-Limburg. "Dat kan, maar in de Waalse Pijl en Luik komen ook andere klassementsrenners erbij die dat ook beter kunnen. Vooral voor de Muur van Huy heb je lichte kleine renners als Joaquim Rodriguez (die in de Amstel na een val moest opgeven, red.), Daniel Moreno en enkele Colombianen die goed zijn op die klim. Ik denk dat 'Luik' me meer op het lijf is geschreven."

Wat de perfecte tactiek moet zijn, daar laat Mollema niet te veel over los. "Ik kan wachten, de lengte van de wedstrijd is ook belangrijk. Die vijftig kilometer extra in 'Luik' is in mijn voordeel ten opzichte van de Waalse Pijl. Ik heb in het verleden laten zien dat ik die afstand aan kan. Ik denk dat een slopende koers in mijn voordeel is maar er zijn meer ploegen nodig om er een zware koers van te maken." Zeeman: "Om mee te doen om de zege zullen we iets moeten forceren Maar voor Bauke geldt dat hij dan ook tot ver in de finale zal moeten wachten."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d