Amerikaans team krijgt toegang tot Formule 1

11 april 2014 om 21:35 door © 2014 ANP
Amerikaans team krijgt toegang tot Formule 1

MARRAKESH (ANP) - De Formule 1 kan volgend jaar mogelijk een Amerikaanse renstal verwelkomen. De internationale autosportfederatie FIA heeft vrijdag na een vergadering in Marokko bevestigd dat Gene Haas een licentie krijgt voor 2015. De kandidatuur van Forza Rossa wordt volgens de bond nog ,,nader bestudeerd''.

Formule 1-baas Bernie Ecclestone had de toetreding van Haas, die het gelijknamige NASCAR-team oprichtte, vorige week al verklapt. Na de officiële bevestiging toonde de Amerikaan zich gelukkig, maar ook behoedzaam. ,,Dit is een spannende tijd voor mij, Haas Automation en iedereen die graag een Amerikaans team in de Formule 1 wil zien, maar het echte harde werken begint nu pas'', aldus Haas.

Het laatste Amerikaanse project in de Formule 1, een team genaamd US F1, strandde in 2010 wegens financiële problemen nog voor het seizoen was gestart.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d