Zuid-Afrikaans team in Ronde van Zwitserland

10 maart 2014 om 21:55 door © 2014 ANP
Zuid-Afrikaans team in Ronde van Zwitserland

BERN (ANP) - De organisatie van de Ronde van Zwitserland (14-22 juni) heeft het Zuid-Afrikaanse team MTN-Qhubeka een wildcard gegeven voor de 78e editie van deze etappekoers, die als belangrijke voorbereiding geldt op de Tour de France.

Bij deze wielerploeg staan behalve Afrikaanse talenten onder anderen de Duitsers Gerald Ciolek en Linus Gerdemann onder contract. ,,Ons programma in de WorldTour groeit gestaag. Het toont aan dat het harde werken van vorig jaar zich uitbetaalt. Voor Afrika is dit een buitenkansje'', reageerde ploegbaas Douglas Ryder maandag opgetogen.

Naast MTN hebben ook IAM Cycling en de Poolse ploeg CCC Polsat Polkowice een uitnodiging gekregen mee te doen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d