Zilver voor baanrenner Veldt

2 maart 2014 om 08:05 door © 2014 ANP
Zilver voor baanrenner Veldt

CALI (ANP) - Baanwielrenner Tim Veldt heeft zaterdag (plaatselijke tijd) bij de wereldtitelstrijd in Cali de zilveren medaille gewonnen. De Nederlander deed dat op het omnium. De Fransman Thomas Boudat won het onderdeel, de Rus Viktor Manakov eindigde in de Colombiaanse stad als derde. Het totaal van de Fransman lag 4 punten lager dan dat van Veldt, 24 tegen 28.

Veldt won in 2005 ook al eens zilver op de wereldstrijd. De 30-jarige Amstelvener deed dat destijds op het onderdeel teamsprint, samen met Theo Bos en Teun Mulder.

Het omnium is een combinatieklassement van meerdere onderdelen. Veldt werd in Colombia op het slotonderdeel, de tijdrit, tweede. Daarmee stelde hij de medaille zeker. Op het WK van 2009 veroverde Veldt al eens brons op het omnium.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d