Verweij: had nog mooie strijd kunnen worden

1 maart 2014 om 21:35 door © 2014 ANP
Verweij: had nog mooie strijd kunnen worden

AMSTERDAM (ANP) - Door de diskwalificatie van Sven Kramer koerst Koen Verweij op zijn eerste nationale allroundtitel af. De schaatser van TVM heeft door het wegvallen van zijn grootste concurrent de titel voor het grijpen. ,,Ik sta nu wel op eenzame hoogte'', zei Verweij.

Hij erkende dat de diskwalificatie wel een beetje de glans van een eventuele titel afhaalt. ,,Dit is heel jammer, want het was nog een mooie strijd geweest. We hebben allebei twee keer scherp gereden en we hadden er zin in.''

Verweij verdedigt zondag op de 1500 meter een voorsprong van meer dan 5 seconden op Renz Rotteveel. ,,Ik kan het morgen dus vrij rustig aan doen'', merkte Verweij op. ,,Maar die titel wil ik natuurlijk wel graag. Die mist nog op mijn lijstje.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d