Toronto Raptors in play-offs NBA

29 maart 2014 om 09:00 door © 2014 ANP
Toronto Raptors in play-offs NBA

NEW YORK (ANP) - In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie (NBA) heeft Toronto Raptors zich voor de eerste keer sinds 2008 geplaatst voor de play-offs. De Canadese ploeg won vrijdagavond (lokale tijd) voor eigen publiek met 105-103 van Boston Celtics. Met nog maar 7 seconden te spelen, schoot center Amir Johnson de thuisclub naar de overwinning. Voor Boston was het de negende nederlaag op rij in een uitwedstrijd.

Oklahoma City Thunder versloeg Sacramento Kings met 94-81. Forward Kevin Durant had met 29 punten weer een groot aandeel in de thuiszege. Het was zijn 37e wedstrijd op rij met 25 punten of meer. Hij is nog drie duels verwijderd van het record van grootheid Michael Jordan, die 40 duels op rij met een score van minimaal 25 punten in de NBA op zijn naam heeft staan.

Washington Wizards behaalde voor eigen publiek een zeldzame zege tegen Indiana Pacers: 91-78. Guard John Wall (20 punten) en center Marcin Gortat (17 punten en 12 rebounds) waren de uitblinkers bij de thuisploeg, die pas voor de tweede keer van de Pacers wonnen in een serie van 13 onderlinge duels sinds 2008.

NBA-kampioen Miami Heat won met het nodige machtsvertoon van Detroit Pistons: 110-78. LeBron James was de gevierde man met 17 punten, 10 rebounds en 12 assists. Het was het zijn eerste 'triple' in de dubbele cijfers van het seizoen en zijn 37e in totaal.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d