Kramer gediskwalificeerd op NK allround

1 maart 2014 om 21:25 door © 2014 ANP
Kramer gediskwalificeerd op NK allround

AMSTERDAM (ANP) - Sven Kramer zal zijn titel op het NK allround niet prolongeren. De succesvolle schaatser is zaterdag na de 5 kilometer op de Coolste Baan van Nederland in Amsterdam gediskwalificeerd omdat hij die afstand zou hebben beëindigd met een zogeheten 'kickfinish', waarbij de schaats niet volledig op het ijs staat.

De tweevoudig olympisch kampioen op de 5000 meter had de beste tijd genoteerd op deze afstand (6.32,29), vóór zijn TVM-ploeggenoot Koen Verweij (6.35,16). Die behield de leiding in het klassement na twee afstanden, maar is zijn voornaamste concurrent voor de resterende onderdelen kwijt.

De tweede plaats is door de diskwalificatie van Kramer nu in handen van Renz Rotteveel, de derde wordt bezet door Wouter Olde Heuvel. Beide schaatsers hebben, omgerekend naar de 1500 meter, ruim 5 seconden achterstand op Verweij. Daarmee is de titelstrijd al voor de slotdag van de grootste spanning ontdaan.

Ook Douwe de Vries werd na de 5 kilometer uit de uitslag geschrapt. De TVM'er zou een bocht verkeerd zijn in geschaatst.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d