Gunda Niemann neemt trainingsgroep over

19 maart 2014 om 18:35 door © 2014 ANP
Gunda Niemann neemt trainingsgroep over

ERFURT (ANP) - Gunda Niemann-Stirnemann is met onmiddellijke ingang als trainster van de Duitse schaatstop aan de slag gegaan. De veelvoudig wereldkampioene nam de langebaanploeg in Erfurt, met onder anderen Stephanie en Patrick Beckert en Judith Hesse, over van bondscoach Stephan Gneupel. Van hem wordt donderdag afscheid genomen. Hij gaat met pensioen.

De Duitse schaatsbond DESG beslist voor eind april of Niemann-Stirnemann ook de nationale selectie onder haar hoede krijgt. De 25-jarige Stephanie Beckert, die in Sotsji teleurstelde, juicht haar komst toe. ,,Ik verheug me zeer op de samenwerking met Gunda''.

De voormalige olympisch kampioene op de 3000 en 5000 meter trainde bij ESC Erfurt de jeugd tot 16 jaar.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d