Eindelijk prijs voor Zakopalova

1 maart 2014 om 17:45 door © 2014 ANP
Eindelijk prijs voor Zakopalova

FLORIANOPOLIS (ANP) - De Tsjechische tennisster Klara Zakopalova heeft na 9 jaar eindelijk weer eens een WTA-toernooi gewonnen. Zakopalova (32) schreef zaterdag het hardcourtevenement van Florianopolis in Brazilië op haar naam, door de als tweede geplaatste Garbine Muguruza uit Spanje in drie sets te verslaan: 4-6 7-5 6-0. De tennisster uit Tsjechië had haar vorige zes finales allemaal verloren, waarvan de laatste vorige week in Rio de Janeiro.

Zakopalova zegevierde in 2005 twee keer, bij de Ordina Open in Rosmalen en op het Sloveens Open. Daarna ging het in de finale steeds mis voor de Tsjechische, tot zaterdag in Florianopolis. Van de 16 finales die Zakopalova op de WTA Tour speelde, heeft de huidige nummer 32 van de wereldranglijst er nu drie gewonnen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d