Sijsling verslaat Rosol

2 februari 2014 om 16:40 door © 2014 ANP
Sijsling verslaat Rosol

OSTRAVA (ANP) - Igor Sijsling heeft zondag in Ostrava de nederlaag van het Nederlands Daviscupteam tegen titelverdediger Tsjechië nog ietwat kunnen verzachten. De Amsterdammer was in de vijfde partij, een zogeheten 'dead rubber', in twee sets te sterk voor Lukas Rosol: 6-3 6-3. Sijsling bracht de eindstand in de ontmoeting in de eerste ronde van het landentoernooi daarmee op 3-2.

Sijsling was vrijdag in zijn eerste enkelspelpartij nog kansloos geweest tegen Tomas Berdych, die Tsjechië eerder op de dag de overwinning schonk door Thiemo de Bakker te verslaan. Daardoor mocht ook Rosol nog opdraven, in plaats van Radek Stepanek. De thuisspeler legde het tegen Sijsling af op effectiviteit. Rosol benutte geen van zijn breakkansen, terwijl Sijsling zijn drie mogelijkheden wel verzilverde.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d