Shorttrackers op medaillejacht op aflossing

21 februari 2014 om 07:00 door © 2014 ANP
Shorttrackers op medaillejacht op aflossing

SOTSJI (ANP) - Op de laatste dag van het shorttracktoernooi bij de Olympische Spelen komen vrijdagavond de mannen in actie in de finale op de aflossing. Voor Sjinkie Knegt, Niels Kerstholt, Freek van der Wart en Daan Breeuwsma wacht een strijd over 5000 meter met de Amerikanen, Russen, Chinezen en Kazakken. Het thuisland, met de van oorsprong Zuid-Koreaan Victor An, lijkt de te kloppen ploeg om 19.30 uur Nederlandse tijd.

Eerder op de avond komen Knegt en Van der Wart uit op de 500 meter, waarop het toernooi verdergaat met de kwartfinales. Jorien ter Mors heeft zelfs een dubbel programma. Eerst schaatst ze mee met de ploegachtervolging (kwartfinales) op de langebaan. Daarna verhuist ze naar het Iceberg Skating Palace voor de kwartfinales en een mogelijk vervolg op de 1000 meter.

Op de ploegachtervolging neemt Ter Mors het samen met Ireen Wüst en Lotte van Beek op tegen de Verenigde Staten. Bij winst vervolgt Oranje zaterdag het toernooi met de halve finale en mogelijk finale.

Kramer

De Nederlandse mannen Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen hebben vrijdag een drukker programma. Eerst volgt de kwartfinale tegen Frankrijk en bij winst direct ook de halve eindstrijd tegen Noorwegen of Polen. De finale is zaterdag.

Oranje is bij zowel de mannen als vrouwen favoriet voor het goud.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d