Pang wederom Nederlands kampioen

2 februari 2014 om 17:05 door © 2014 ANP
Pang wederom Nederlands kampioen

ALMERE (ANP) - Badmintonner Eric Pang heeft zondag in Almere voor de zesde keer op rij de Nederlandse titel veroverd. De 32-jarige nummer 1 van de plaatsingslijst was in de eindstrijd veel sterker dan de verrassende finalist Dennis van Daalen de Jel: 21-10 21-15.

Van Daalen de Jel had in eerdere rondes indruk gemaakt met zeges op Nick Fransman en Erik Meijs, als tweede en derde ingeschaald in Almere. Tegen de ervaren Pang kwam hij evenwel tekort. Datzelfde gold voor Myke Halkema en Gayle Mahulette in de finale van het vrouwendubbelspel, waarin het succesvolle koppel Eefje Muskens/Selena Piek met overmacht de titel greep: 21-13 21-13.

In het mannendubbelspel ging de titel naar Jacco Arends en Jelle Maas. Zij versloegen titelverdedigers Ruud Bosch en Koen Ridder in twee games: 21-18 21-13.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d