Nadal naar kwartfinales in Rio

21 februari 2014 om 07:50 door © 2014 ANP
Nadal naar kwartfinales in Rio

RIO DE JANEIRO (ANP) - Rafael Nadal is donderdag (lokale tijd) doorgedrongen tot de kwartfinales van het toernooi in Rio de Janeiro. De Spaanse tennisser gunde zijn landgenoot Albert Montanes slechts drie games. De nummer 1 van de wereld won de partij met 6-1 6-2. In de eerste ronde schakelde Montanes Robin Haase uit.

Nadal speelt in Brazilië zijn eerste toernooi sinds de Australian Open, waar hij in de finale tegen de Zwitser Stanislas Wawrinka een rugblessure opliep. ,,Ik heb nog steeds wel een beetje last van mijn rug'', zei Nadal na de partij tegen Montanes. ,,Maar ik ben blij dat ik de beslissing heb genomen om hier te spelen.''

In de kwartfinales neemt Nadal het op tegen de Portugees Joao Sousa, die van de Spanjaard Albert Ramos won.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d