Kemkers: topsport is keuzes maken

12 februari 2014 om 09:40 door © 2014 ANP
Kemkers: topsport is keuzes maken

SOTSJI (ANP) - Gerard Kemkers begrijpt de keuze van Sven Kramer om niet mee te doen aan de 1500 meter van zaterdag. ,,Topsport is keuzes maken'', zei de coach woensdag na de training. ,,Sven maakt nu een keuze in het belang van waar echt zijn kracht ligt.''

Kramer richtte zich het voorbije seizoen volledig op de 5 en 10 kilometer. Op de eerste afstand behaalde hij zaterdag al goud. Op de 10 kilometer wil hij volgende week revanche nemen voor zijn diskwalificatie bij de vorige Spelen in Vancouver, toen hij bij een wissel de verkeerde baanhelft nam.

Kemkers: ,,De 1500 meter is nooit onze prioriteit geweest. Sven heeft het hele jaar voor de 5 en 10 kilometer getraind.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d