Blokhuijsen: een mooi cadeautje

12 februari 2014 om 09:40 door © 2014 ANP
Blokhuijsen: een mooi cadeautje

SOTSJI (ANP) - Voor schaatser Jan Blokhuijsen kwam de afmelding van Sven Kramer voor de olympische 1500 meter zaterdag in Sotsji niet als een heel grote verrassing. ,,Ik voelde het al een beetje aankomen'', liet de eerste reserve woensdag bij de NOS weten.

,,Het is een mooi cadeautje. Ik had er met Sven dinsdag nog contact over. Ik dacht dat ik nog even moest wachten op zijn beslissing. Ik ben blij dat ik nu al zekerheid heb. Dit potje op de 1500 meter pak ik lekker mee. Dan ben ik helemaal scherp voor de ploegachtervolging.''

Blokhuijsen kon begrip opbrengen voor het besluit van Kramer. ,,Ik vind dat hij een goede afweging heeft gemaakt. Als hij een medaille zou winnen, is hij daar toch weer zo'n 2 dagen druk mee. Ik zou ook eerst na de 5 kilometer een week naar huis gaan. Doordat ik zilver won, moest ik een dag langer blijven voor de prijsuitreiking. Ik besloot toen maar hier te blijven. Daar ben ik nu blij om. De komende dagen ga ik de 1500 meter helemaal oppakken. Zaterdag ga ik er volle bak in.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d