Zware blessure volleybalster Grothues

15 januari 2014 om 16:15 door © 2014 ANP
Zware blessure volleybalster Grothues

RIJSWIJK (ANP) - Voor topvolleybalster Maret Grothues is het seizoen voorbij. De aanvoerster van Oranje is in een ziekenhuis in Monaco opgenomen met een zware achillespeesblessure. Volgens haar manager Theo Hofland ondergaat Grothues zo snel mogelijk een operatie. ,,Donderdag of vrijdag'', gaf hij woensdag te kennen.

Grotheus moest dinsdagavond in de wedstrijd van haar Franse club RC Cannes tegen de Turkse ploeg Galatasaray Daikin voor de Champions League in de derde set van het veld worden gedragen. ,,In de aanloop voor een smash struikelde Maret en daarbij scheurde ze haar achillespees'', lichtte Hofland toe. ,,Het herstel vergt zo'n 4 of 5 maanden. Zonder complicaties of andere tegenslag zou ze voor het nieuwe seizoen weer speelklaar kunnen zijn.''

De deelname van Grothues aan het WK in Italië (eind september) is in principe niet in gevaar.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d