Peterhansel slaat alweer toe

6 januari 2014 om 20:10 door © 2014 ANP
Peterhansel slaat alweer toe

SAN RAFAEL (ANP) - Stéphane Peterhansel heeft in de tweede etappe van de Dakar Rally alweer toegeslagen bij de auto's. De Fransman, die inmiddels op zes eindzeges op de motor en vijf in de auto staat, won maandag de 433 kilometer lange proef tussen San Luis en San Rafael in Argentinië. Hij was in zijn Mini 46 seconden sneller dan een andere Dakarveteraan, de Spanjaard Carlos Sainz (SMG). De Zuid-Afrikaan Giniel de Villiers (Toyota) reed de derde tijd en kwam 5.34 later dan de winnaar binnen. Peterhansel nam ook de leiding over in het algemeen klassement.

De Portugees Carlos Sousa, die zondag de eerste etappe won, liep grote achterstand op. Hij kreeg onderweg motorpech.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d