De Rooy geeft mogelijke etappezege weg

7 januari 2014 om 00:55 door © 2014 ANP
De Rooy geeft mogelijke etappezege weg

SAN RAFAEL (ANP) - Trucker Gerard de Rooy heeft maandag een mogelijke zege in de tweede etappe van de Dakar-rally uit handen geven. De Brabander trapte tijdens de rit van San Luis naar San Rafael, met 400 kilometer klassementsproef, hard op de rem van zijn Yveco om zijn Russische rivaal Airat Mardejev te helpen. De leider na de eerste dag was met zijn Kamaz gekapseisd. De Rooy trok de wagen overeind maar verspeelde door dit sportieve gebaar - een ongeschreven wet in de Dakar - ongeveer een kwartier.

Mede door deze vriendendienst kon Anton Sjibalov, eveneens een Russische kanshebber in een Kamaz, de dagprijs pakken vóór Marcel van Vliet (MAN), die op 1.49 tweede werd, en Van Rooy (9.12). De verwarring was maandag zo groot in deze categorie, dat de organisatie een paar uur na het finishen van de topchauffeurs nog geen betrouwbaar klassement durfde te presenteren.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d