De Ketele en De Buyst behouden leiding

7 januari 2014 om 00:55 door © 2014 ANP
De Ketele en De Buyst behouden leiding

ROTTERDAM (ANP) - De Belgen Kenny De Ketele en Jasper De Buyst hebben hun leidende positie in de Zesdaagse van Rotterdam maandagavond behouden. Ze zetten hun naaste rivalen Niki Terpstra en Iljo Keisse, de succesvolle Nederlands-Belgische combinatie, op een ronde achterstand. Dat was echter de bonus voor het passeren van de 300 puntengrens.

Terpstra/Keisse (295) en het Deense duo Michael Mörkov/Alex Rasmussen (292) zijn ook dicht bij die tegemoetkoming. Hetzelfde geldt voor Jens Mouris en Wim Stroetinga, al is hun achterstand met pas 185 punten aanzienlijk.

Gelopen is de koers dus zeker niet. ,,Onze ronde voorsprong telt eigenlijk niet, want al onze concurrenten gaan die ook pakken”, realiseerde De Buyst zich. ,,Het wordt dus een puntenstrijd. Of een duo moet zo sterk zijn dat ze nog een ronde kunnen pakken.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d