Blessure Jansma blijkt ernstig

6 januari 2014 om 23:45 door © 2014 ANP
Blessure Jansma blijkt ernstig

GRONINGEN (ANP) - De blessure die Sybren Jansma vrijdag opliep tijdens de wereldbekerwedstrijd in de tweemansbob in Winterberg is ernstiger dan werd gevreesd. De remmer in het team Van Calker heeft een spierscheurtje in de liesstreek opgelopen. Dat heeft een scan in het ziekenhuis van Assen maandag uitgewezen.

Jansma mist in elk geval de resterende wedstrijden voor de World Cup deze maand, in Sankt Moritz, Igls en Köningssee. De laatste geldt tevens als het Europees kampioenschap. De Fries heeft zich met de viermansbob van piloot Edwin van Calker gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Sotsji. Die zijn vooralsnog niet in gevaar, al gaat het herstel vermoedelijk 4 tot 6 weken duren.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d