Bijrol Derksen in Doha

24 januari 2014 om 15:25 door © 2014 ANP
Bijrol Derksen in Doha

DOHA (ANP) - Golfer Robert-Jan Derksen speelt geen rol van betekenis in de Qatar Masters. De 40-jarige routinier, die aan zijn laatste jaar op de Europese Tour is begonnen, noteerde vrijdag in de derde ronde 73 slagen, één boven par. Hij bleef daarmee in Doha hangen in de achterhoede op de 57e plaats met 215 slagen totaal (-1).

De twee koplopers zijn ver uit zicht voor de Nederlander. De Engelsman Steve Webster en de Spanjaard Rafa Cabrera-Bello voeren het klassement aan met 204 slagen, 12 onder par. Grootste stijger was de Fransman Adrien Saddier, die dankzij een score van 64 slagen oprukte van de 45e naar de derde plaats.

,,Het was een frustrerende dag. Het lukte me gewoon niet om birdies te maken'', zei Derksen. ,,Typerend was mijn putt op de 16e. De bal rolde 360 graden langs de rand van de hole en ging er niet in.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d