Al-Attiyah voelt zich thuis in het zand

15 januari 2014 om 21:25 door © 2014 ANP
Al-Attiyah voelt zich thuis in het zand

ANTOFAGASTA (ANP) - Nasser Al-Attiyah voelt zich, niet vreemd voor een rallycoureur uit Qatar, thuis in de gortdroge Atacama-woestijn in Chili. Hij ploegde woensdag met zijn Mini het beste door de beruchte fesh-fesh, het ragfijne poederzand waarin wielen net zo gemakkelijk wegzakken als in de modder. Het leverde hem de zege op in de tiende etappe van de Dakar Rally.

Al-Attiyah, tevens een gevierde kleiduivenschutter met olympisch brons (Londen 2012) op zak, was op het in twee delen gesplitste traject tussen Iquique en Antofagasta een kleine 4 minuten sneller dan de Fransman Stéphane Peterhansel.

Nani Roma finishte als derde en bleef ternauwernood leider in het algemeen klassement. Zijn voorsprong op Peterhansel, 11-voudig winnaar van de race, slonk tot 2 minuten en 15 seconden. Al-Attiyah volgt op ruim drie kwartier.

De Spanjaard Carlos Sainz, na deel 1 van de etappe nog derde, viel uit. De winnaar van 2010 vloog met zijn SMG op het verbindingsstuk van de weg. De buggy raakte zwaar beschadigd, de Madrileense bestuurder en zijn Duitse bijrijder Timo Gottschalk kwamen met de schrik vrij. Sainz, al kansloos in het klassement, werd nog wel naar een ziekenhuis gebracht om een paar lichte verwondingen te laten behandelen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d