Zwemmers op jacht naar succes in Herning

12 december 2013 om 03:10 door © 2013 ANP
Zwemmers op jacht naar succes in Herning

HERNING (ANP) - Een omvangrijke Nederlandse zwemploeg gaat vanaf donderdag op jacht naar medailles bij de Europese kampioenschappen kortebaan in het Deense Herning. Ranomi Kromowidjojo geldt als grootste kanshebster op eremetaal. De tweevoudig olympisch kampioene komt in actie op de 50 en 100 meter vrij. De series van de 100 vrij staan op de openingsdag op het programma. Als de Nederlandse estafetteploeg de finale haalt, zwemt Kromowidjojo donderdag ook de finale van de 4x50 meter vrij.

De Europese titelstrijd is het laatste toernooi onder leiding van technisch directeur Jacco Verhaeren. Hij vertrekt in januari naar Australië om aan de slag te gaan bij de Australische zwembond. Joop Alberda, zijn opvolger, zal ook een aantal dagen in Denemarken aanwezig zijn.

Het toernooi in Herning duurt tot en met zondag.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d