Wüst op vier afstanden van start in Berlijn

3 december 2013 om 11:15 door © 2013 ANP
Wüst op vier afstanden van start in Berlijn

BERLIJN (ANP) - Ireen Wüst doet komend weekeinde bij de wereldbeker in Berlijn mee op vier afstanden. De schaatsster van TVM zou vanwege haar trainingsplanning in eerste instantie de wedstrijden in Duitsland overslaan, maar besloot afgelopen week na overleg met coach Gerard Kemkers toch van start te gaan. Wüst rijdt in Berlijn de 1000, 1500, 3000 meter en de ploegachtervolging, zo maakte de KNSB dinsdag bekend.

Het vrouwendeelnemersveld is in Nederlands opzicht veel sterker dan afgelopen weekeinde in Astana. Net als Wüst ontbraken in Kazachstan schaatssters als Margot Boer, Marrit Leenstra, Lotte van Beek en Jorien ter Mors. Zij doen in Berlijn allemaal weer mee.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d