WK 2014: Joachim Löw roept Brazilië uit als topfavoriet

3 december 2013 om 11:27 door D. van Aken
WK 2014: Joachim Löw roept Brazilië uit als topfavoriet

Voor de Duitse bondscoach Joachim Löw is Brazilië komende zomer in eigen land de topfavoriet voor de wereldtitel. Dat zei Löw dinsdag voordat hij vertrok naar Costa do Sauipe, waar vrijdag de loting voor de eindstrijd wordt verricht.

Löw heeft de opdracht de wereldtitel na 18 jaar weer terug naar Duitsland te brengen. "De spelers gaan daar alles aan doen'', verwacht hij. "Maar je wordt niet zo maar wereldkampioen. Wie denkt dat we die bokaal wel even op gaan halen, die onderschat de situatie. Alles moet kloppen als je die titel wilt winnen. Nergens wordt het voetbal zo intensief beleefd als in Brazilië. Het gastland heeft een groot thuisvoordeel. Ik was ook erg onder de indruk van Brazilië op de Confederations Cup.''

Duitsland hoorde in de aanloop van het WK van 2010 en EK van 2012 ook bij de favorieten. De formatie eindigde als derde in Zuid-Afrika en werd tijdens de Europese eindronde in Polen en Oekraïne in de halve finale uitgeschakeld.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d