Verhaeren: we zijn hier om te presteren

11 december 2013 om 18:20 door © 2013 ANP
Verhaeren: we zijn hier om te presteren

HERNING (ANP) - De Europese kampioenschappen in het 25-meterbad staan altijd in de schaduw van de toernooien in het langebad. Toch wil Jacco Verhaeren de komende dagen in het Deense Herning zo goed mogelijk presteren met de Nederlandse ploeg. ,,Onze prioriteit ligt op de 50 meter, maar toch zijn ook dit belangrijke toernooien'', keek de scheidend technisch directeur van de zwembond woensdag vooruit. ,,De hele top is aanwezig, dus het is een geweldige manier om competitie te leveren.''

Dat geldt volgens Verhaeren ook voor tweevoudig olympische kampioene Ranomi Kromowidjojo, de kopvrouw van Oranje. ,,In vergelijking met olympisch goud zijn deze titels minder belangrijk. Maar ook voor haar is het van belang om zo hard mogelijk te zwemmen en zichzelf te verbeteren. Ze heeft de afgelopen periode goed getraind en kan zien waar ze staat. Als we geen waarde hechten aan dit toernooi, dan waren we wel weg gebleven.''

De jonge zwemmers in de omvangrijke Nederlandse ploeg kunnen in Denemarken vooral internationale ervaring opdoen. ,,Het is een ideale instap voor de aankomende talenten. We hadden bij de WK deze zomer in Barcelona niet zo'n grote groep, maar bij de Europese toernooien ligt het niveau toch iets lager. Talenten als Maaike Waaijer en Lucas Greeven krijgen hier een mooie kans en kunnen daar alleen maar van leren'', stelt Verhaeren.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d