Trainer MVV stapt op na bedreigingen en klappen

20 december 2013 om 13:18 door D. van Aken

Trainer Tini Ruijs van MVV Maastricht heeft ontslag genomen. Dat heeft directeur Paul Rinkens van de voetbalclub uit de Jupiler League vrijdag bekend gemaakt. Ook assistent Dick 'Cookie' Voorn (voormalige assistent-trainer bij Oranje van Bert van Marwijk) heeft zijn functie neergelegd. Dat meldt Limburgse zender L1.

Ruijs werd woensdag na de uitschakeling van MVV in het bekertoernooi bij JVC Cuijk (2-1) belaagd door de eigen supporters. De trainer zou enkele klappen hebben gekregen. Na die ongeregeldheden werd zijn huis bewaakt door de politie.

Wie zaterdag op de bank bij zit bij Jong Ajax - MVV is nog niet bekend.

Reactie Tini Ruijs

"Het is niet meer verantwoord om onder dit supportersgeweld mijn functie als hoofdtrainer van MVV voort te zetten. Als de veiligheid van mijn familie in het geding komt, zet ik daar alles voor opzij.''

Directeur Paul Rinkens betreurt het dat Ruijs zijn functie neerlegt, maar heeft alle begrip voor diens beslissing en die van Voorn. "Wat Tini en Cookie is overkomen, is diep triest. We vinden het verschrikkelijk voor ze en hun familie.''

Volgens de verklaring achten zowel MVV als Ruijs en Voorn het niet verstandig om de samenwerking nog langer door te zetten. Er is dan ook in goed onderling overleg besloten dat er door externe factoren een onwerkbare situatie is ontstaan en dat beide trainers daarom hun functie wel moeten neerleggen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d