Svindal wint super-G in Val Gardena

20 december 2013 om 15:20 door © 2013 ANP
Svindal wint super-G in Val Gardena

VAL GARDENA (ANP) - Aksel Lund Svindal heeft vrijdag met overmacht de super-G in het Italiaanse Val Gardena gewonnen. De Noorse alpineskiër snelde in 1.35,82 naar beneden en bleef de concurrentie daarmee ruim een halve seconde voor. De Canadees Jan Hudec werd tweede in 1.36,40, voor de Fransman Adrien Théaux (1.36,73).

Svindal nam dankzij de zege in de Dolomieten ook de leidende positie in het wereldbekerklassement op de super-G over van de Zwitser Patrick Küng. Küng is nog wel tweede, voor Hudec die een flinke sprong maakte naar plek 3. In het algemene klassement om de wereldbeker stond Svindal al bovenaan en verstevigde hij dus de koppositie.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d