Sneijder schiet Galatasaray naar volgende ronde Champions League

11 december 2013 om 15:18 door Jurgen van der Hoeven

Wesley Sneijder heeft zijn club Galatasaray vijf minuten voor het einde van de wedstrijd tegen Juventus naar de knockout-fase van de Champions League geschoten. De Nederlander tekende op het belabberde veld in de Türk Telekom Arena voor de enige treffer.

Galatasaray had een overwinning nodig om door te gaan. Door de winst van de Turken rest de Italianen overwintering in de Europa League.

Dramatisch veld
Dinsdagavond werd het duel tussen Galatasaray en Juventus gestaakt, omdat het veld door sneeuwval niet meer bespeelbaar was. Het veld was woensdagmiddag sneeuwvrij, maar kwalitatief niet veel beter dan een avond eerder. Op sommige plekken bleef de sneeuw liggen, op andere delen van het speelterrein was de grasmat zwaar toegetakeld door de sneeuwruimers.

Toch moest er op de drassige en loodzware ondergrond worden gevoetbald in een nog redelijk gevuld stadion. Dat ging beide ploegen, die in ongewijzigde samenstelling aantraden, niet best af.

Sneijder de held
Juventus kon in de slotfase van de eerste helft nog wel enige druk op het Turkse doel uitoefenen. Carlos Tevez miste namens de Italiaanse ploeg de eerste kans.

Na de pauze liet Sneijder zich voor de eerste keer zien bij de thuisclub. Hij knalde naast na een individuele actie. In de 57e minuut redde de Italiaanse doelman Gianluigi Buffon sterk op een uithaal van Didier Drogba. Uiteindelijk was het Sneijder, die vijf minuten voor de tijd de ban brak en voor de enige treffer zorgde.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d