Nijhuis en Elzerman openen EK kortebaan

11 december 2013 om 15:25 door © 2013 ANP
Nijhuis en Elzerman openen EK kortebaan

HERNING (ANP) - Moniek Nijhuis en Anouk Elzerman openen donderdag voor Nederland de Europese kampioenschappen kortebaan in Herning. De twee zwemsters komen in Denemarken in actie in de series van de 50 meter schoolslag. Nijhuis meldde zich afgelopen weekeinde af voor de Swim Cup in Amsterdam, maar is fit naar Denemarken afgereisd. Voor Elzerman is het haar debuut.

Ranomi Kromowidjojo start donderdagochtend in de series van de 100 meter vrij. De tweevoudig olympisch kampioene doet voor het eerst sinds 2010 weer mee aan de Europese titelstrijd in het 25-meterbad. Voor de Nederlandse zwemsters staat donderdag ook de 4x50 meter vrije slag op het programma.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d