Wintersporten in actie tegen winters WK 2022

4 november 2013 om 10:32 door © 2013 ANP
Wintersporten in actie tegen winters WK 2022

De internationale skifederatie FIS wil samen met de andere wintersportbonden voorkomen dat het WK voetbal van 2022 in de winter wordt gehouden. Tijdens het herfstoverleg in Oberhofen heeft de FIS besloten een resolutie op te stellen, waarin de wereldvoetbalbond FIFA wordt opgeroepen om het WK van Qatar niet in het wintersportseizoen te laten vallen. De skifederatie hoopt op steun van de zes andere grote wintersportbonden. Begin 2022 vinden de Olympische Winterspelen plaats.

De voetbalwereld is er inmiddels van overtuigd dat het WK niet in de zomer kan worden gehouden, vanwege de extreem hoge temperaturen in Qatar. FIFA-voorzitter Joseph Blatter benadrukte vorige maand op het congres in Zürich dat het WK sowieso in Qatar wordt gehouden. De bond heeft een speciale werkgroep in het leven geroepen die moet bepalen wat de beste periode is om het WK te spelen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d