Webber zet zijn helm af

24 november 2013 om 20:25 door © 2013 ANP
Webber zet zijn helm af

SÃO PAULO (ANP) - Voor Mark Webber zit de Formule 1 erop. De 37-jarige Australiër reed zondag in het Braziliaanse São Paulo zijn laatste grand prix na 12 jaar onafgebroken racen in de koningsklasse van de autosport. ,,Dit was een mooi einde. Het was een mooi gevecht. Ik heb genoten van mijn laatste ronden'', zei de coureur van Red Bull, die tijdens de uitrijronde symbolisch zijn helm afzette.

Webber reed in zijn finale wedstrijd naar de tweede plaats achter wereldkampioen Sebastian Vettel. Hij beëindigde zijn laatste WK als derde. ,,Ik heb genoten van de strijd met de andere jongens'', zei de coureur, die in 2002 in de Formule 1 debuteerde voor Minardi.

Na weinig succesvolle jaren bij Jaguar en Williams belandde hij in 2007 bij Red Bull. In 2010 boekte hij vier GP-zeges en deed tot aan de laatste race mee om de wereldtitel. In totaal won hij negen keer een grand prix, waarvan twee in São Paulo (in 2009 en 2011). In 2014 beproeft Webber zijn geluk bij Porsche in het langeafstandsracen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d