Verbruggen: sinds wanneer gelooft men Lance?

18 november 2013 om 19:55 door © 2013 ANP
Verbruggen: sinds wanneer gelooft men Lance?

HILVERSUM (ANP) - Hein Verbruggen heeft met verbazing en ongeloof kennisgenomen van de recente beschuldigingen aan zijn adres door dopingzondaar Lance Armstrong. Volgens de voormalige voorzitter van de internationale wielerunie UCI en tevens erelid van het IOC zijn de uitlatingen van de gevallen wielerheld onlogisch en ongeloofwaardig.

,,Sinds wanneer gelooft men Lance Armstrong?'', liet Verbruggen maandagavond weten in een sms-bericht aan de NOS. ,,Sinds hij bij Oprah Winfrey zei dat hij nooit iets met de UCI 'regelde'? Of sinds hij (tegen betaling!) films maakt en interviews geeft en dan blijkbaar met juicy verhalen moet komen''?

De levenslang geschorste Armstrong beweerde maandag in een interview in de Britse krant Daily Mail dat Verbruggen hem destijds als UCI-preses tijdens de Tour de France van 1999 heeft geholpen een positieve dopingtest te verdoezelen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d