Van Riessen: rondje viel me tegen

8 november 2013 om 20:15 door © 2013 ANP
Van Riessen: rondje viel me tegen

CALGARY (ANP) - De Nederlandse schaatssters bleven vrijdag bij de wereldbekerwedstrijd in Calgary ver weg van het podium op de 500 meter. Nederlands kampioene Margot Boer werd zevende. Laurine van Riessen moest met de 16e plek genoegen nemen en werd in haar race een beetje gehinderd door de Chinese Hong Zhang, die onderuitging.

,,Ik zag die Chinese wel overeind komen. Ik dacht: als ze nou maar niet valt. Nou dat gebeurde ook nog'', aldus Van Riessen. ,,Maar gelukkig had ik er geen last van.''

Van Riessen was niet tevreden met haar optreden. ,,De opening was goed en rechte stukken ook. Maar in de bochten moet het tempo omhoog, iets meer ritme. Daardoor viel het rondje me ook best wel tegen. We zijn hard aan het werk om het technisch beter te krijgen. Dat gaat best wel goed nu.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d