Teleurstellende slotrace Van der Garde

24 november 2013 om 21:20 door © 2013 ANP
Teleurstellende slotrace Van der Garde

SÃO PAULO (ANP) - Giedo van der Garde is zijn eerste seizoen in de Formule 1 ietwat teleurstellend geëindigd. De Nederlander van Caterham arriveerde in de afsluitende Grand Prix van Brazilië als 18e en voorlaatste. ,,Ik had duidelijk een ander einde voor ogen'', zei de Amsterdammer, die na zijn eerste pitstop worstelde met zijn banden en na zijn tweede stop voor straf een extra ronde door de pitstraat moest.

,,Ik had een goede start, waarin ik mijn teamgenoot Charles Pic passeerde en later ook Jules Bianchi van Marussia'', vertelde 'VDG', die op de 14e plaats lag toen hij voor de eerste keer van banden wisselde. Op die tweede set ging het beduidend minder. ,,Ik moest op een gegeven moment Pic voorbij laten gaan. Ik kon maar met moeite het tempo vasthouden, omdat de banden erg snel sleten.''

Na zijn tweede stop kreeg hij een zogeheten 'drive through penalty' voor het negeren van de blauwe vlag, het signaal dat een coureur opzij moet voor een veel snellere bolide. ,,Daardoor kwam ik 15 seconden achter Bianchi te rijden. Ik kreeg het gat verkleind tot 7 seconden, maar dichterbij komen lukte niet.''

Caterham eindigde als 11e en laatste in het WK voor teams. Marussia profiteerde van die ene race, waarin de renstal de 13e plaats wist te bemachtigen. Van der Garde behaalde als beste klassering de 14e plaats (in de GP van Hongarije).

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d