Rossi breekt met succesmonteur Burgess

8 november 2013 om 11:30 door © 2013 ANP
Rossi breekt met succesmonteur Burgess

VALENCIA (ANP) - Motorcoureur Valentino Rossi gaat vanaf volgend seizoen verder met een nieuwe hoofdmonteur. De zevenvoudig wereldkampioen in de koningsklasse zet na 14 jaar een punt achter de samenwerking met zijn vaste Australische monteur Jeremy Burgess.

,,Het was een moeilijke beslissing, maar ik heb besloten om iets nieuws te proberen en daar motivatie uit te halen'', gaf de Italiaan aan voorafgaand aan de Grand Prix van Valencia.

,,Dit wordt mijn laatste race met Jeremy'', aldus Rossi. ,,Hij is niet alleen mijn monteur, maar ook een soort van familie. Mijn vader in de racerij.'' De kleurrijke wegracer speelde dit jaar geen rol van betekenis in het kampioenschap van de MotoGP. De Spanjaarden Jorge Lorenzo en Marc Márquez strijden dit weekend om de titel tijdens de laatste race van het seizoen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
 

d