Olympisch zwemkampioen Sun Yang in opspraak

4 november 2013 om 09:20 door © 2013 ANP
Olympisch zwemkampioen Sun Yang in opspraak

PEKING (ANP) - De Chinese zwemkampioen Sun Yang is in opspraak geraakt. De winnaar van olympisch goud op de 400 en 1500 meter vrije slag van Londen 2012 reed zonder rijbewijs rond toen hij zondag in Hangzhou betrokken raakte bij een auto-ongeluk. Sun Yang werd in een geleende Porsche SUV van achteren aangereden door een bus. De 21-jarige zwemmer kwam weliswaar met de schrik vrij, maar de politie ontdekte volgens het Chinese staatspersbureau Xinhua dat Sun Yang helemaal geen rijbewijs heeft.

Via sociale media toonde de zwemkampioen berouw. ,,Het spijt me zeer wat ik heb gedaan. Als atleet en bekend persoon moet ik een rolmodel zijn, maar ik heb in die verantwoordelijkheid gefaald'', schreef Sun Yang. De zwemmer kwam met een opvallende verklaring voor het feit dat hij geen rijbewijs heeft. ,,Omdat ik me zo focus op trainen en wedstrijden zwemmen, ken ik de wetten niet zo goed. Ik zal de regels goed bestuderen en hoop dat iedereen me de kans geeft mijn fout te herstellen.''

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d