Leenstra ook niet in actie bij WB Astana

15 november 2013 om 18:00 door © 2013 ANP
Leenstra ook niet in actie bij WB Astana

RIJSWIJK (ANP) - Marrit Leenstra zal ook niet in actie komen in de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Astana, eind november. Dat liet de schaatsster van Team Corendon weten op de website van haar ploeg. Leenstra heeft last van een aanhoudende griep en koos daarom eerder al om de WB-wedstrijden in Salt Lake City van dit weekend aan zich voorbij te laten gaan.

,,In de voorbereiding op Calgary (verleden week) voelde ik me al niet 100 procent fit'', aldus Leenstra. ,,Na de 1500 meter waar ik nog vierde werd verergerden de klachten. Ik kreeg zelfs 40 graden koorts.'' Ze keerde deze week dan ook terug vanuit de Verenigde Staten om in Nederland te herstellen. Inmiddels voelt ze zich alweer wat beter, maar de wedstrijden in Astana komen nog te vroeg.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d